100 anys de “Alfombras Imperial” en 100 pàgines
- La Casa de Cultura ha editat una publicació que plasma la trajectòria de l’empresa des dels seus orígens a través dels temps fins l’època actual, en la qual es veu reflectida clarament l’evolució del món de la catifa.
- Els exemplars estaran disponibles de forma gratuïta presentant el DNI (un per persona) en la Casa de Cultura a partir del dimarts, 13 de juny, dins del seu horari habitual d’obertura
La Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”, amb motiu del Centenari “Alfombras Imperial. Antonio Pérez Adsuar S.A. (1923-2023)”, ha realitzat aquest document que consta de 5 apartats clarament diferenciats on a través del text i de fotografies el lector es trasllada fàcilment a temps passats, fent un recorregut per l’evolució tant del procés de producció com de l’arquitectura industrial.
En l’índex es procedeix a la “Contextualització Històrica” on s’explica breument el passat d’un Crevillent Industrial i els seus orígens, passant a continuació pels diferents apartats. El primer dedicat a Antonio Pérez Adsuar, el segon a l’evolució constructiva del gran complex industrial situat en la Santísima Trinidad, el següent apartat està dedicat al personal de l’empresa, sobretot de les primeres dècades. Pel que fa als dos últims apartats, estan relacionats amb el procés de fabricació de la catifa i la vessant social de l’empresa.
Per al regidor de Cultura, Jesús Ruiz, el reconeixement a aquesta empresa centenària implica posar en valor el treball tant dels seus creadors com de la gent que des de dins ha realitzat les labors necessàries per al seu bon funcionament. A més, en paraules seues “la indústria de la catifa és part de la història cultural de Crevillent, per tant és un orgull poder celebrar el centenari d’una de les fàbriques més mítiques i que tant ha aportat al nostre municipi”.
Aquesta publicació ha sorgit per a celebrar el centenari de la fundació i ha sigut editada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Crevillent. Els autors d’aquesta són Ana Satorre, tècnica de Cultura i directora del Consell Etnogràfic, i Salvi Pastor director, gerent de l’empresa, amb la col·laboració de Ramón Mas i Nuria Lledó. Tots ells han coincidit en la importància de posar en valor el llegat que aquesta indústria ha deixat en Crevillent, i que a més, perdurarà molts anys més. Finalment, han destacat que a causa de la quantitat de material existent no descarten futures publicacions complementàries.
100 años de Alfombras Imperial en 100 páginas
- La Casa de Cultura ha editado una publicación que plasma la trayectoria de la empresa desde sus orígenes a través de los tiempos hasta la época actual, en el cual se ve reflejado claramente la evolución del mundo de la alfombra
- Los ejemplares estarán disponibles de manera gratuita presentando el DNI (uno por persona) en la Casa de Cultura a partir del martes, 13 de junio, dentro de su horario habitual de apertura
La Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”, con motivo del Centenario “Alfombras Imperial. Antonio Pérez Adsuar S.A. (1923-2023)”, ha realizado este documento que consta de 5 apartados claramente diferenciados donde a través del texto y de fotografías el lector se traslada fácilmente a tiempos pasados, haciendo un recorrido por la evolución tanto del proceso de producción como de la arquitectura industrial
En el índice se procede a la “Contextualización Histórica” donde se explica brevemente el pasado de un Crevillente Industrial y sus orígenes, pasando a continuación por los diferentes apartados. El primero dedicado a Antonio Pérez Adsuar, el segundo a la evolución constructiva del gran complejo industrial ubicado en la Santísima Trinidad, el siguiente apartado está dedicado al personal de la empresa, sobre todo de las primeras décadas. En cuanto a los dos últimos apartados, están relacionados con el proceso de fabricación de la alfombra y la vertiente social de la empresa.
Para el concejal de Cultura, Jesús Ruiz, el reconocimiento a esta empresa centenaria implica poner el valor el trabajo tanto de sus creadores como de la gente que desde dentro ha realizado las labores necesarias para su buen funcionamiento. Además, en sus palabras “la industria alfombrera es parte de la historia cultural de Crevillent, por tanto es un orgullo poder celebrar el centenario de una de las fábricas más míticas y que tanto ha aportado a nuestro municipio”.
Esta publicación ha surgido para celebrar el centenario de la fundación y ha sido editado por la Concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Crevillent. Los autores de la misma son Ana Satorre, técnica de Cultura y directora del Consejo Etnográfico, y Salvi Pastor director, gerente de la empresa, con la colaboración de Ramón Mas y Nuria Lledó. Todos ellos han coincido en la importancia de poner en valor el legado que esta industria ha dejado en Crevillent, y que además, perdurará muchos años más. Por último, han destacado que debido a la cantidad de material existente no descartan futuras publicaciones complementarias.