Resum plenari de febrer 2015. EUPV-ERPV

Resum plenari de febrer 2015

 

  • Pròrroga del contracte del servei de Neteja d’Edificis Públics

Estem per la municipalització d’este servei, per això excepcionalment ho votem a favor, bàsicament, per tres motius: és un contracte de serveis, no és una concessió de servei. Per cert, haurà d’explicar perquè la neteja d’edificis públics és un contracte de serveis i la neteja viària és una concessió. La diferència és clara: voler allargar com sempre els contractes a determinades empreses. Segon, perquè no ho podem prorrogar mes a mes, sinó esta seria la nostra opció per tal de començar –si hi ha un canvi de govern- a recuperar la gestió d’este servei. I tercer, perquè ens dóna l’oportunitat, si tenim un canvi de govern, de demostrar a partir de l’any que ve que mantindrem els llocs dels treballadors i de les treballadores, que posarem en pràctica el que diu el Tribunal de Comptes (que és més econòmic), que és més eficaç per pura lògica si ho administra directament l’Ajuntament i que el benefici industrial i el 21% d’IVA el guanya el poble de Crevillent i no una minoria.

 

  • Reglament del Consell de Policia Local de l’Ajuntament de Crevillent

En este punt, EUPV-ERPV ens abstenim, perquè per una banda estem a favor de la creació d’este Consell que tantes vegades han demanat els membres de la Policia Local i ens pareix una eina que com marca la llei ha d’estar a l’abast per millorar el servei d’atenció a la ciutadania. Però per altra banda ens agradaria que dins d’este Consell també poguera estar representada l’oposició, perquè encara que no és obligatori, creiem que mane qui mane la representació de les diferents forces del poble en este òrgan pot ser beneficiós per recollir més opinions i fer-ho més participatiu. Tot i això, ens alegrem que per fi es pose en marxa este servei, cosa que no hagués estat possible sense la pressió de la Policia Local i els seus delegats sindicals.

 

 

  • Ordenança de tinença d’animals de companyia en l’entorn urbà

Estem d’acord en la problemàtica existent i que cal actuar de manera taxativa per això no ens oposem a esta mesura. No obstant veiem buits en la proposta importants. Per exemple, no disposem d’un pressupost concret per a saber quant costaria a les arques municipals posar en marxa la identificació d’ADN canina, com tampoc es disposa d’un cens actualitzat de la quantitat de gossos, per tant si no sabem la quantitat ni definidament que pot costar, ni el pressupost té un màxim de despesa, no podem donar el vistiplau a la proposta. Som conscients de les dificultats que atravesa en estos moments la població i cada euro ha d’estar conscientment pressupostat. Per altre costat, ens alegrem que s’incloga dins l’ordenança el crear espais d’esparciment per a gossos com havíem demanat, mesures que entre altres s’hagueren pogut posar prèviament a esta per veure si podien funcionar abans de gastar els diners en açò. Per estos motius decidim votar abstenció, ja que com hem dit estem d’acord a que es faça alguna cosa de manera rotunda i no volem oposar-nos perquè comprenem que pot tenir èxit este procediment, però no veiem clar tots els seus aspectes i costos amb la informació que fins ara ha donat la regidoria.

 

  • Ordenança de Primera Ocupació d’Edificis

Esta ordenança té per finalitat regularitzar l’aigua en aquelles vivendes que per irregularitats legals prescrites no disposen de l’aigua com a titular de la vivenda. En este cas som conscients de molts casos on problemes amb el donat de final d’obra o casos d’irregularitats de fa molts anys, haurien de tenir opció a esta normalització. Però també d’esta manera s’estaria premiant a d’altres vivendes i camps que no van voler complir la llei en el seu moment i ara veurien regularitzada la presa d’aigua, creant un greuge comparatiu amb aquella gent que sí va seguir de manera escrupolosa la llei. La nostra proposta en este tema seria aprovar esta regularització en aquells casos que es tracte de manera demostrada que és la vivenda principal de l’usuari, ja que ho entenem com un dret fonamental i d’esta manera estaríem diferenciant d’aquells casos que tenen el seu origen en l’especulació urbanística. Com la nostra proposta no és acceptada, no podem donar-ho per bo i votem en contra. Quedant sols en esta postura, votant favorablement la resta de grups.

 

  • Pròrroga de suspensió temporal del PAI Sector R-10 (el Pinar)

S’aprova donar una pròrroga a la promotora que encara té per acabar el PAI. El cas del Pinar és un exemple més de com el govern del Partit Popular ha posat en funcionament tots els instruments necessaris que té una administració al servei d’una persona, en este cas el promotor. Important és saber que el promotor del Pinar és conegut a Elx per operacions especulatives relacionades amb els horts de palmeres i en Arenals del Sol que suposaren un escàndol públic per considerar que el promotor rebia informació privilegiada en l’Ajuntament d’Elx , així com dels tècnics municipals.

Abans de la requalificació, la major part dels terrenys que hui coneixem com el Pinar ja els havia comprat el mateix promotor. La pregunta és obligada: Qui es capaç de vore possibilitat de construir centenars de vivendes en una zona al costat del polígons industrials? Este ajuntament va demanar un Informe a la consultoria Garrigues. I este informe més conegut com l’informe Garrigues ve a dir que hi ha indefensió jurídica perquè no estan concretades les obligacions del promotor. En resum:

  • El projecte urbà del parc no es va fer per concurrència pública, assignació a dit dels projectes d’urbanització a l’oficina tècnica municipal que va cobrar 200 mil euros en complements de productivitat. Il·legals, per cert.
  • Falta de concurrència en les obres del parc urbà.
  • Falta de garanties de les obres del parc urbà, com ha quedat clar.
  • Falta de control en la parcel·la que li corresponia a l’Ajuntament, al poble, i que se l’ha apropiada el promotor, l’ha registrat al seu nom i ens hem quedat sense allò que era nostre.

La justificació que ens porta a prorrogar la suspensió temporal de l’execució és l’econòmica ja que, en l’horitzó es veu una recuperació econòmica. Els períodes de despossessió de les classes populars ha sigut tan brutal, tan bèstia, que ningú no comprarà si no és a preu tirat. Cal demanar assessorament tècnic i jurídic per esclarir els responsables d’esta situació, perquè no pot quedar impune. Per tant votem contra açò.

 

  • Modificació del Projecte Tècnic de les pistes esportives de la zona nord

Votem favorablement en este punt, ja que encara que no vam participar en l’aprovació del projecte de la ciutat esportiva nord per no estar present encara el nostre grup en l’Ajuntament, entenem que ací no es vota com faríem nosaltres este projecte de reforma de la ciutat esportiva sinó poder estalviar en el projecte que ja s’ha fet. Com la millora seria reformar la tanca del recinte i suposa un estalvi considerable, donem el nostre suport.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies