L’Esquerra manté una reunió per conéixer la preocupant situació mèdica del Vinalopó

El Grup Municipal de L’Esquerra ha mantingut una reunió amb membres del comitè d’empresa de l’Hospital del Vinalopó amb els quals van contactar després de les notícies aparegudes abans d’estiu on s’alertava de la fuga de metges que està donant-se tant a l’Hospital com als centres adscrits al qual pertany l’ambulatori de Crevillent.

En esta cita concertada han pogut comprovar de primera mà quines són les causes de les crítiques que des del carrer s’escolten per la gestió dels centres mèdics que des de 2017 van passar a mans privades quan ho va fer el mateix Hospital acabat de construir i seria en esta privatització on resideix el vertader problema segons els metges consultats.

Voler introduir la lògica d’una cadena de muntatge dins de la praxi sanitària és una perversitat – ha manifestat Josep Candela, portaveu de L’Esquerra – els paràmetres de rendibilitat estan bé per a una fàbrica de sabates però no quan es tracta de curar persones”.

Els membres del comitè d’empresa de metges del Vinalopó van relatar les deficiències que vénen aparellades a la concessió en mans de l’empresa Ribera Salud. Entre d’altres, la fuga constant de metges a altres centres mèdics per les condicions laborals i la desaparició així de metges referents en algunes àrees, la inestabilitat brutal que existeix en infermeria que ronda el 30% de la plantilla, el col·lapse continuat de l’UCI, el cúmul d’operacions quirúrgiques que algunes vegades triplica les xifres d’hospitals propers, la falta d’uròlegs, metges de medicina familiar que no poden demanar un TAC de manera directa o metges al cap de departaments quan encara no han tingut la suficient corba d’aprenentatge.

A més, estes condicions se sumen a la manera que es tenen de marcar paràmetres per a cobrar el seu salari el personal mèdic. Alguns d’estos paràmetres estan relacionats directament amb què es donen altes de manera més ràpida o penalitzar els reingressos de pacients ja tractats. Una situació que es suma a la saturació de consultes per metge sense que es puga dedicar el temps adequat per pacient. En el cas del Centre de Salut de Crevillent les xifres són demolidores i els “cupos” d’atenció a pacients estan per damunt de la mitjana recomanada tant en adults com en pediatria.

Segons Candela Muñoz “eixim preocupats de la reunió però ens confirma allò que ja sabíem i que també coneix la gent perquè ho vivim en el dia a dia quan assistim a les consultes. Tenim grans professionals però no podem quedar-nos impassibles mentre se’ls exigeix condicions de treball que no són adequades ni productives per al metge ni per al pacient. Mentrestant una multinacional fa negoci de la salut de les persones per un sistema batejat per polítics que mai van creure en la sanitat pública”.

Per últim, L’Esquerra ha incidit en la impetuositat de no prorrogar el contracte amb Ribera Salud quan arribe el final de la concessió donada pel Partit Popular que acaba en 2025 i la necessitat transmesa pels membres del comitè de crear auditories ciutadanes que fiscalitzen els serveis privatitzats en el sector de la salut.

Crevillent, 5 desembre 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies