Presentación del libro de Miquel Salavert

El dia 19 d’abril de 2011 a les 17:30 de la vesprada, tindrà lloc la presentació del llibre DES DEL SUD, de Miquel Salavert a la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó” de Crevillent.

Miquel Salavert es doctorà fa setze anys a la U.N.E.D., amb una tesi sobre Manuel Sacristán, en la qual, tot explorant l’obra escrita del filòsof barceloní com a índex dels esdeveniments històrics de l’època, feia una interpretació sobre el marxisme i la seua evolució de la segona part del segle XX. A més té publicats nombrosos articles que tracten qüestions filosòfiques i polítiques de l’actualitat. Ara és professor de filosofia a l’escola superior.

Des del Sud narra l’experiència anímica d’un home en revolta contra el destí que li va caure. El personatge, renegant de la societat industrial burgesa que destrossa la natura, com també els sentiments personals, s’allunya dels costums que troba sense ética ni mesura, i va cercant una eixida a les seues angúnies, un suport per a acceptar la vida. Fent-ne de les seues, dóna raó a les paraules de March: “Jo son aquell qui en lo temps de tempesta, quan les més gents festejen prop los focs […], vaig sobre neu, descalç ab nua testa”. S’endinsa en una aventura de l’ànima que trenca les relacions quotidianes i desfigura la normalitat de les idees habituals. Dins de la recerca de la veritat interior, davalla el camí vers els inferns pisològics de la seua ànima i arriba fins el límit de la bogeria entre els fantasmes del seus morts, per a, en un acte de reconcialiació provisional amb si mateix i amb la realitat del voltant, tornar a la fi al món de la gent que viu a l’escalfor de les relacions humanes.

.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies