L’ Esquerra: “Els criteris socials han d’estar presents a les contractacions públiques de l’ Ajuntament de Crevillent”

El Grup Municipal L’ Esquerra ha presentat una moció per a ser discutida, i espera que aprovada, a la sessió plenària del mes de febrer, en la qual es demana a la Corporació que als contractes que signe l’ Ajuntament de Crevillent amb empreses privades s’ incloguen clàusules de caràcter social. L’ objectiu del grup L’Esquerra en presentar esta moció és que el preu no siga l’element principal en la valoració de les ofertes que presenten les empreses per contractar amb l’ administració local, sinó que es valoren altres elements com aspectes socials, laborals, d’igualtat de gènere o mediambientals; elements que poden significar una millora real en la vida de la gent de Crevillent.

Segons afirma el regidor d’esquerres Vicent Selva, “la contractació pública és una eina que no solament ha de servir perquè l’administració pública adquirisca bens o serveis que són necessaris a les empreses privades, sinó que pot ser un instrument estratègic per potenciar valors con la cohesió social, la redistribució de la riquesa, el repartiment del treball, la igualtat de gènere, la sostenibilitat mediambiental o la integració laboral de persones amb diversitat funcional, per la qual cosa –ha continuat Selva- és necessari que la contractació pública seguisca una estratègia que permeta millorar el nostre poble i la vida de la nostra gent”.

Aquesta forma de valorar les ofertes de contractació ve avalada per la Directiva europea 2014/24, a la qual es remarca que l’aplicació de criteris d’adjudicació diferents i alternatius, com els criteris socials, mediambientals o d’ innovació han de ser una prioritat per fer possible un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, que estiga d’acord amb l’ Estratègia Europea 2020. Entre els criteris que remarca la Directiva per a l’ adjudicació de contractes es remarquen elements vinculats amb la transparència i la no discriminació, donat que l’oferta més avantatjosa no és necessàriament la més econòmica, donat que en moltes ocasions aquest avantatge econòmic és el resultat de precaritzar la situació laboral dels treballadors, de minimitzar la protecció del medi ambient, de no garantir la igualtat entre dones i homes o de no oferir garanties d’ un servei eficient i de qualitat, la qual cosa acaba revertint negativament en el conjunt de la societat.

Mesures d’este tipus s’estan implementat ja en altres ajuntaments com el de Madrid, Barcelona, Sant Sebastià o Sevilla, entre altes. Ciutats socialment responsables a les que L’Esquerra espera que Crevillent se sume a partir de la propera sessió plenària de febrer.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies