Compromís s’ha reunit amb la Cooperativa Elèctrica per a presentar una proposta que aposta per a afavorir les energies renovables

Crevillent, 20 de març. El Diputat en el Congrés, el crevillentí Ignasi Candela, acompanyat pel Diputat Provincial i Portaveu Municipal José Manuel Penalva i el Portaveu Adjunt Jesús Ruiz en representació del Grup Municipal, han mantingut una reunió amb el President de la Coooperativa Elèctrica San Francisco de Asís, Cayetano Belso i el Gerent del mateix D. Enrique Rúa.

En aquesta reunió Ignasi Candela a explicat i presentat als representants de la Cooperativa una proposició que en breu presentarà en el Congrés i que ja gaudeix de consens entre les forces polítiques majoritàries com el PSOE, Podem i Ciutadans, comptant només amb l’oposició del Govern del Sr. Rajoy i del seu Grup el Partit Popular.

Aquesta iniciativa explica també amb la col·laboració de AMPIER, l’associació que defensa els interessos dels inversors en energies renovables i que manté una lluita constant per mantenir els drets de tots aquells que han apostat pels horts solars, com és el cas de l’Hort Solar que gestiona la Cooperativa en el Realengo.

Ignasi ha indicat que la iniciativa tracta d’evitar l’arbitrarietat del Ministre d’Indústria i Energia a l’hora d’establir quines són les primes que han de cobrar els propietaris dels horts solars. I ha avançat que per al pròxim any en el qual toca una nova revisió de les primes, el ministre podria retallar fins a la meitat les mateixes, la qual cosa abocaria als xicotets inversors a la ruïna.

Aquesta situació no solament afectaria de forma directa a molts xicotets inversors crevillentins sinó també al conjunt del sistema d’energies solar, en el qual aquest govern ha fet que alguna cosa que érem capdavanters i referents fins i tot a EUA, siguen altres països els qui ens avancen com el cas de Alemanya malgrat gaudir de menys hores de sol.

És evident que estem davant un govern el del PP que no creu i que s’oposa a les energies sostenibles i no lluita decididament contra el canvi climàtic i tot per fer-li favors als grans oligopolis del sector elèctric.

Des de Compromís considerem al sector de les energies renovables i a la Cooperativa Elèctrica com un sector estratègic i per tant està entre les prioritats de les nostres polítiques de govern.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies