L’Esquerra presenta una moció per a publicar la llista de factures que es paguen des de l’Ajuntament

El Grup Municipal de L’Esquerra de Crevillent ha presentat una moció per al plenari de juliol on es proposa la publicació periòdica per part de l’Ajuntament del llistat de factures abonades. Este llistat seria consultable en la mateixa pàgina web de l’Ajuntament i contindria la següent informació: la data de la factura, el tipus de contracte, el concepte pel que se factura, l’adjudicatari, el CIF del proveïdor i l’import de la factura. Des d’esta formació es pretén que d’esta manera s’acabe amb la contractació reiterada de les mateixes empreses mentre hi ha al poble diverses que poden fer la mateixa faena. El fet que els crevillentins pogueren consultar què i a qui paga l’Ajuntament faria que este control trascendira de l’esfera política a l’esfera pública.

Per a L’Esquerra és un fet la preocupació de la ciutadania per la transparència i la publicitat de la contractació pública i per conèixer en què gasta el seu Ajuntament els diners de tots, a qui s’adjudiquen els contractes, ja siguen d’obres, de subministraments i compres o de serveis. De la mateixa manera, entre els principis de la normativa de contractació pública es troba el de publicitat i transparència dels procediments, llibertat d’accés a les licitacions i igualtat de tracte entre els candidats, així com aconseguir una eficient utilització dels fons públics.

Per a garantir els drets a l’accés de la consulta pública ja hi ha Ajuntaments on a través de la seua web es poden consultar els pagaments que fa el consistori tant com si són d’una quantitat important, com si són rutinaris. Una mostra d’això podria ser el mètode utilitzat per l’Ajuntament de Gandia o per el d’Asp.

Per últim, l’Esquerra vol transmetre que una gestió més transparent i una ciutadania ben informada són clau fonamental en l’empoderament de la gent i al mateix temps una de les ferramentes de les quals no podem renunciar per estar orgullosos del nostre poble.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies