La Guàrda Civil destapa noves irregularitats en Abornasa

Una nova inspecció per part de la patrulla del Seprona d’Elx reitera les denúncies fetes per tercera vegada per la Guàrdia Civil pels incompliments de la planta situada a Crevillent i que es dedica a tractar residus. La planta d’Abornasa va deixar de tractar brossa urbana després de la denúncia feta pel grup municipal de l’Esquerra quan esta planta va començar a tractar la brossa arribada dels municipis del Baix Segura, quedant demostrat per part del jutge que no disposava de la corresponent Llicència Ambiental obligatòria i passant a tractar únicament residus com podes o ensers.

Segons l’informe de la Guàrdia Civil esta empresa no disposa actualment d’autorització ambiental integrada ni té autoritzada la llicència ambiental, ja que va ser denegada per Conselleria. Tampoc consten els projectes tècnics aportats en el seu moment per a la tramitació de les llicències municipals perquè es puga confrontar si coincideixen amb les instal·lacions actuals. Ni tampoc s’acredita amb documentació visada que les quantitats que actualment s’estan tractant s’ajusten a estes llicències.

A més a més, com a novetat, un nou informe tècnic del departament d’Urbanisme del mateix Ajuntament de Crevillent, arran d’esta denúncia, conclou que esta empresa incorre en una il·legalitat urbanística per la qual cosa s’ha obert un expedient de restabliment de la legalitat.

Per al portaveu de l’Esquerra, Josep Candela, «és una prova més de l’interés que ha tingut l’alcalde de Crevillent en amagar irregularitats que anaven denunciant-se. Este és l’exemple portat a l’extrem de com es desgoverna atenent exclusivament a l’interés econòmic d’una minoria, en contra de l’interés públic de la majoria. La salut i el Medi Ambient no han estat la prioritat d’este govern municipal que ha actuat sempre a instància de denúncies fetes pel nostre grup o pel dictat d’altres administracions, bé per no embrutar-se les mans o per motius que coneixerem en el futur».

Per al grup de l’Esquerra és una evidència que no s’ha tractat d’igual manera a esta empresa que a la resta de veïns i empresaris de la localitat. Es remeten a l’inici del cas Abornasa quan tot va començar en descobrir-se que es pagava a esta empresa pel tractament del fem urbà de Crevillent sense cap tipus de contracte en vigor a base d’extrajudicials de crèdits. Posteriorment el Partit Popular intentà aprovar un Pla Especial fet a mida sent conscients que contravenia la llei que marca que la redacció ha de regir-se per l’interés públic i no privat. Finalment tot va derivar en destapar per part de l’Esquerra que tampoc es trobaven en possessió de les llicències ambientals corresponents.

Finalment, Candela Muñoz ha afirmat que «esta no és ni la primera ni l’última notícia que tindrem sobre este assumpte. El nostre grup ja ve advertint en diferents comissions d’Hisenda que el que es va pagar l’any passat a Abornasa pel tractament de podes i ensers va tenir un sobrecost que excedia el legalment establert i que obliga a resoldre el contracte i iniciar una nova contractació. Expedient del qual encara no tenim notícia que s’haja obert i que serà un nou mal de cap per a un executiu que s’entesta a defensar l’indefensable».

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies