L’Esquerra seguirà denunciant cada indici d’irregularitat que es faça en este Ajuntament

El Grup Municipal de l’Esquerra respecta la decisió presa per la Jutgessa del Jutjat núm. 4 d’Elx que absol dels delictes de prevaricació i delictes contra el medi ambient a l’actual alcalde de Crevillent, César Augusto Asencio. La formació es fa eco de la notícia, ja que va ser a partir d’una denúncia de l’Esquerra que es van iniciar les investigacions que tenien com a base els nombrosos reparos de legalitat fets per l’anterior interventor municipal Fernando Urruticoechea. Des de L’Esquerra afirmen que en el futur davant de qualsevol denúncia per part d’un funcionari intervindran de la mateixa manera fins que es dissipe qualsevol dubte d’irregularitat deixant-ho en mans de la Justícia com han fet fins ara.
Sobre el resultat de la sentència el Grup de L’Esquerra no entra a valorar-la judicialment al no estar personats en la causa i demana respecte per la decisió de la magistrada, esperant en tot cas a les valoracions de les parts implicades, el Partit Popular i el Observatorio de la Ciudadanía Contra la Corrupción.

 

Pel que fa a la valoració de la situació política a la qual s’ha arribat, el portaveu Josep Candela ha manifestat que «la situació d’un Ajuntament amb un alcalde imputat és un fet que mai hauria d’haver-se donat. Les coses es poden fer dins de la legalitat però al mateix temps fer-les de la pitjor manera possible i eixe ha sigut el cas que ha portat al Sr. Asencio a asseure’s davant d’una Jutge. Al final del trajecte tenim dos expedients iniciats de l’alcalde contra l’interventor que han acabat arxivats i una querella, esta en contra de l’alcalde, que també ha acabat arxivada» fent referència als expedients i als nombrosos atacs que des de fa anys ha vingut realitzant l’alcalde contra l’ex-treballador.

 

Candela Muñoz es mostra satisfet per la diligència empresa pel seu grup la passada legislatura pels regidors Selva i Galvany i apunta al fet diferencial que ha caracteritzat sempre al seu grup polític. «Ha de tenir clar fins a l’últim regidor d’este Ajuntament, i açò és una bona mostra, que mentre el Grup de L’Esquerra estiga present en este consistori qualsevol indici d’irregularitat serà portat per al seu esclariment fins a les últimes conseqüències. Representem eixa garantia per als nostres votants«.

 

L’Esquerra no ha volgut tampoc deixar passar l’oportunitat per remarcar les dificultats que es troben els denunciants a l’hora d’acudir als tribunals, les despeses que comporta, els tràmits burocràtics, les taxes restrictives i els impediments d’una Justícia cada vegada més inaccessible per a les acusacions populars. Un fet generalitzat en l’administració espanyola.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies