Abornasa seguirà de moment amb la línia de residus contaminants tancada

El Grup Municipal de l’Esquerra ha volgut tranquil•litzar als veïns a causa de la confusió sembrada pel Partit Popular en mesclar l’absolució de l’alcalde amb la peça separada d’Abornasa. Els dos casos encara que tenen punts de connexió tracten en un cas les responsabilitats penals de l’alcalde i per altra la no obtenció de llicència mediambiental per part de l’empresa Abornasa.

Pel que fa a la llicència ambiental segueix denegada per part de Conselleria, esta denegació responia als informes de l’advocacia que donaven la raó als arguments de L’Esquerra. Estos informes van ser recorreguts infructuosament per part de l’empresa. No obstant això, ara amb la nova sentència del TSJ de València l’empresa creu tenir un nou argument per a la resolució favorable als seus interessos i intentarà de nou reobrir esta línia de tractament on hui en dia només es tracten restes de poda, inerts o altres matèries menys contaminants.
Cal recordar que encara no tenir llicència l’empresa acumula en estos últims anys fins a tres denúncies del SEPRONA per falta de llicències i per tractar elements fora de les seues competències, així com una infracció urbanística provada pel mateix Ajuntament de Crevillent.

L’Esquerra confia en què els informes de la Generalitat, així com els informes paisatgístics que són contraris a obtenir la llicència prevalguen a l’hora de resoldre novament la petició de l’empresa. No s’ha d’oblidar que va ser a partir de la denegació que es va deixar de tractar la brossa dels pobles veïns i Crevillent va començar a portar-la a Elx a la planta de residus comarcal, la planta on li pertoca en pertànyer a eixe consorci i ser la planta que es va pagar amb els impostos de tots. Des d’eixe moment es va notar una clara millora tant en la contaminació dels camps adjacents, com en les molèsties d’olors provocades per la planta als veïns de la zona que a hores d’ara veuen amb preocupació que es puga tornar a l’estat anterior.

Els regidors de L’Esquerra ja han començat una ronda de contactes amb els veïns afectats per tal d’explicar-los la nova situació.

 

 

Crevillent, 11 gener 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies