Dues mocions de L’Esquerra de Crevillent es debatran en el ple d’avui: ordenança per a regular les ajudes socials i canvi en el reglament de distincions

El ple que se celebrarà hui dilluns 23 d’abril conté en l’apartat de mocions dues propostes aportades pel grup municipal de L’Esquerra. Una d’elles és de caràcter polític i l’altra resolutiva, el que permet la presentació de dos en el mateix plenari.

Pel que fa a la de caràcter polític es tracta de la creació d’una ordenança on estiguen regulades les prestacions econòmiques individualitzades que es donen als crevillentins en Serveis Socials. Estes són les ajudes que dóna l’ajuntament a les persones més necessitades però fins al moment estes no apareixen regulades en una ordenança que puga ser consultable per la població de manera pública. D’esta manera el ciutadà podria consultar des de la seua casa si compleix els requisits per a rebre alguna ajuda.

Segons el seu portaveu, Josep candela, esta proposta té més sentits que el purament informatiu “no es tracta solament de divulgar les ajudes que pot donar l’Ajuntament sinó també trencar la sensació de clientelisme quan des de la regidoria es dóna una ajuda i que encara persisteix entre la gent. Les ajudes socials són un dret, no un privilegi, i és així com ha de percebre’s. També serà positiu per la privadesa que aportarà als sol·licitants i serà una eina per a fer callar teories racistes que gens tenen a veure amb la realitat en comprovar que l’ajuda respon a criteris econòmics i no a l’ètnia a la qual es pertany”.

La segona moció, la de caràcter resolutiu, es tracta de la modificació del reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Crevillent. En este cas el canvi proposat consisteix a obrir la possibilitat de la concessió de l’esment al mèrit civil a qualsevol persona individual o pertanyent a una associació de Crevillent. Actualment este esment solament pot donar-se a membres de Creu Roja i Protecció Civil. La modificació que ha proposat L’Esquerra permetrà seguir donant els esments a estes organitzacions tan importants però ampliarà el ventall permetent la recepció d’esta distinció també a qualsevol ciutadà.

 

 

Crevillent, 23 abril 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies