Candela Muñoz: “Els crevillentins estem perdent diners amb la manera de licitar contractes del Partit Popular”

Josep Candela
Concejal Ayuntamiento Crevillent

El Grup Municipal de L’Esquerra ha criticat la forma en que s’han tret a licitació els últims contractes del consistori crevillentí. En este sentit el portaveu de L’Esquerra, Josep Candela, ha manifestat en la comissió d’hisenda i contractació d’esta setmana que algunes de les licitacions tretes a subhasta per l’Ajuntament van en detriment de la competitivitat i compliquen a la mitjana i menuda empresa local poder presentar-se a estes.

Entre eixos contractes han posat d’exemple el que correspon al subministrament i instal·lació de mobiliari per al nou Jutjat de Pau i altres dependències de la casa consistorial que ha eixit a licitació per un valor de 49.586 euros. L’Esquerra ha assenyalat que en el plec tècnic apareix un únic lot on a més de demanar mobiliari també apareixen sistemes electrònics com el de expenedor de tiquets i espera de torn amb un valor del trenta per cent del contracte, elements que pertanyen a sectors comercials diferents.

Per a Candela Muñoz “incloure en un mateix contracte mobles, sistemes electrònics i electrodomèstics fa que les empreses especialitzades en una d’aquestes temàtiques perden competitivitat a l’hora d’haver de pressupostar coses que no són del seu sector. Això fa que també les empreses locals ho tinguen més complicat a l’hora de competir amb les grans cadenes”.

L’Esquerra ha proposat en la comissió la divisió per lots d’estos contractes i licitar pensant en els empresaris de Crevillent perquè estos diners reverteixen en la localitat. D’esta manera, segons la formació d’esquerres, també serà més econòmic per a les arques de l’Ajuntament doncs són les empreses especialitzades en cada tema les que millor preu poden donar a l’hora de competir entre elles. En este mateix contracte també apareixen aparells com una nevera o un microones que perfectament poden ser comprades directament a un negoci local sense haver de passar per cap intermediari.

En paraules del regidor “pareixen coses lògiques però la falta de directrius polítiques sobre els tècnics fa que trobem des de fa un temps licitacions que en alguns casos potser estalvien treball administratiu però que van clarament en contra de l’economia local. El contracte demobiliari o contractes per asfaltar camins on les millores quasi obligatòries per a guanyar-losón subministrar senyals de trànsit o contractes que acaben donant-se per millores amb un valor econòmic sense quantificar, són exemples que no poden convertir-se en la tònica general si volem ser competitius i que a més els diners dels crevillentins no acaben anant-se fora”.

 

Crevillent, 9 novembre 2018

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies