L’Esquerra denúncia el col·lapse de l’ambulatori de Crevillent

El Grup Municipal de L’Esquerra ha denunciat la saturació que està vivint l’ambulatori de Crevillent així com els centres de salut dependents de l’Hospital del Vinalopó. Per a demostrar la causa de l’alta taxa de pacients per metge, L’Esquerra ha estat treballant a recopilar les dades i ha publicat les estadístiques mensuals comparant-les amb els ambulatoris que depenen de l’Hospital General d’Elx. Les gràfiques demostren que la mitjana de pacients recomanada se sobrepassa en la majoria de centres que corresponen al Vinalopó, com el de Crevillent, mentre que els de gestió pública es mouen dins de la mitjana. En concret l’ambulatori local té mitjanes en atenció primària d’adults mensuals de 1698 pacients quan el «cupo» recomanat és de 1500 i en Pediatria mentre el recomanat són 900 pacients a Crevillent s’arriba a la impactant xifra de 1027, la més alta de tots els ambulatoris, per damunt de tots els d’Elx i Asp.

El portaveu de L’Esquerra, Josep Candela, ha manifestat que «podem demostrar que la situació de Crevillent és de les pitjors si ho comparem amb els ambulatoris de la comarca. Sobrepassem la mitjana recomanada tant en atenció primària com en pediatria i en esta última som campions de saturació de nombre de pacients per metge. A més si esta tendència només es converteix en norma en els centres que depenen del Vinalopó i no passa en els de l’altre hospital de gestió pública és perquè algú està anteposant criteris econòmics a criteris de salut«.

 

 

 

 

 

Per a L’Esquerra hi ha una correlació evident entre l’empitjorament de l’atenció als pacients a l’ambulatori des que este depén de Vinalopó Salud, qui a la seua vegada pertany a l’empresa Ribera Salud, on a la seua vegada ha participat capital nord-americà. Un trencaclosques de beneficis que reverteixen en mans privades convertint, segons L’Esquerra, la sanitat dels nostres veïns en un negoci.

Candela Muñoz afirma que «les xifres parlen per elles mateixes, no cal acudir a la ideologia per a demostrar-ho. L’aposta que va fer el Partit Popular per privatitzar la gestió dels nostres ambulatoris ha creat un greuge comparatiu entre qui depén d’un hospital o d’un altre, per això no contemplem altre camí que la reconversió a mans públiques de l’ambulatori una vegada acabe l’actual contracte amb Vinalopó Salud» i recorda que «estes dades són de mesos poc conflictius, quan tinguem les dades dels mesos d’hivern les xifres seran encara més preocupants«.

Crevillent, 17 gener 2019

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies