Crevillent paga les conseqüències del model sanitari del PP

Telèfons que sonen sense ser atesos, pacients sense atendre, metges sotmesos a empreses que prioritzen el benefici econòmic i no la salut dels pacients. Aquesta és l’herència que el Partit Popular deixa a molts centres de la Comunitat Valenciana.

Des de l’executiva de Compromís per Crevillent volem denunciar que l’estat en què es troba el Centre de Salut del Municipi de Crevillent és conseqüència del model sanitari heretat del Partit Popular. Un model que fomenta que la sanitat siga un negoci d’on treure beneficis encara que això derive en un servei deficitari que ni el poble de Crevillent ni cap altre municipi mereix.

La realitat de les nostres veïnes i veïns són cites que reben per a unes tres setmanes després, un telèfon que no es troba operatiu, pacients que no tenen assignats un facultatiu permanent, esperes excessivament llargues a l’hora de rebre atenció, entre altres problemes que la ciutadania ens han fet arribar.

Un dels principals problemes d’aquest centre resideix en les condicions que pateix el personal sanitari, que causa la petició de traslladar-se a altres centres; denúncies dels sindicats de metges al Centre de Salut de Crevillent; excés de càrrega dels facultatius, ja que no s’ha de superar els 1500 pacients per metge, i a Crevillent un metge pot arribar a tindre 2360 pacients a càrrec seu; sense deixar de banda el fet que quan un metge supera una quantitat concreta de proves mèdiques, com a conseqüència és penalitzat.

Amb aquesta situació tenim dos grans grups perjudicats i un beneficiat: per una banda, els pacients no reben els serveis que els corresponen i paguen a través els seus impostos, i d’altra banda els metges estan sotmesos a la precarietat laboral. No obstant això, l’empresa que gestiona el centre i que té com a objectiu el benefici empresarial, l’assoleix a costa de baixar la qualitat del Centre de Salut de Crevillent.

És per això que des de l’executiva de Compromís per Crevillent considerem fonamental exposar el que està passant al nostre Municipi, i denunciar que la privatització de la sanitat suposa una mala qualitat d’aquesta. Tot i això, Compromís i el Govern del Botànic tenen com a objectiu que el Centre de Salut de Crevillent torne a ser públic i de qualitat quan acabe la concessió en 2025. Mentrestant, a Compromís per Crevillent farem tot el que estiga a les nostres mans per a retornar el nostre Centre de Salut cap a la gestió pública i amb garanties.

Executiva de Compromís per Crevillent.

Crevillent a 22 de gener del 2020.

 

Crevillent paga las consecuencias del modelo sanitario del PP

Teléfonos que suenan sin ser atendidos, pacientes sin atender, médicos sometidos a empresas que priorizan el beneficio económico y no la salud de los pacientes. Esta es la herencia que el Partido Popular deja en muchos centros de la Comunidad Valenciana.

Desde la ejecutiva de Compromís per Crevillent queremos denunciar que el estado en que se encuentra el Centro de Salud del Municipio de Crevillent es consecuencia del modelo sanitario que hemos heredado del Partido Popular. Un modelo que fomenta que la sanidad sea un negocio de donde sacar beneficios, aunque esto derive en un servicio deficitario que ni el pueblo de Crevillent ni ningún otro municipio merece.

La realidad de nuestras vecinas y vecinos son citas que reciben para unas tres semanas después, un teléfono que no se encuentra operativo, pacientes que no tienen asignados un facultativo permanente, esperas excesivamente largas a la hora de recibir atención, son algunos de los problemas que la ciudadanía nos ha hecho llegar.

Uno de los principales problemas de este centro reside en las condiciones que sufre el personal sanitario, que causa la petición de trasladarse a otros centros por parte de los médicos; denuncias de los sindicatos de médicos en el Centro de Salud de Crevillent; exceso de carga de los facultativos, puesto que no se debe superar los 1500 pacientes por médico, y en Crevillent un médico puede llegar a tener 2360 pacientes a su cargo; sin dejar de lado el hecho que cuando un médico supera una cantidad concreta de pruebas médicas, como consecuencia es penalizado.

Con esta situación tenemos dos grandes grupos perjudicados y un beneficiado: por un lado, los pacientes no reciben los servicios que corresponden y pagan a través sus impuestos, y por otro lado, los médicos están sometidos a la precariedad laboral. Sin embargo, la empresa que gestiona el centro, y que tiene como objetivo el beneficio empresarial, lo logra a expensas de bajar la calidad del servicio del Centro de Salud de Crevillent.

Es por eso que desde la ejecutiva de Compromís per Crevillent consideramos fundamental exponer lo que está pasando en nuestro Municipio, y denunciar que la privatización de la sanidad supone una mala calidad de la misma. Aun así, Compromís y el Gobierno del Botánico tienen como objetivo que el Centro de Salud de Crevillent vuelvo a ser público y de calidad cuando acabe la concesión en 2025. Mientras tanto, en Compromís per Crevillent haremos todo lo que esté a nuestro alcance para devolver nuestro Centro de Salud la gestión pública, con garantías.

Ejecutiva de Compromís per Crevillent.

Crevillent a 22 de enero del 2020.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies