L’Esquerra presenta una moció per a la participació ciutadana en els plenaris

El Grup Municipal de L’Esquerra ha presentat una moció resolutiva per al plenari de gener que consta de la modificació del Reglament Orgànic Municipal. La modificació en concret és la referida a l’article 14 del nomenat reglament on es regula actualment que la participació ciutadana als plenaris es farà al final quan s’acaba la sessió. D’esta manera, amb la modificació que proposa L’Esquerra, qualsevol ciutadà o associació que estiguera afectada per algun punt del plenari podria participar en el mateix plenari sense esperar que este acabe. Este sistema és el mateix que s’utilitza per exemple a l’Ajuntament d’Alacant on la ciutadania pot demanar participar per a dir la seua quan algun punt siga part interessada.

La modificació establiria que l’afectat demane per escrit a Alcaldia prendre la paraula en un punt concret del plenari amb la seua conseqüent justificació. Este escrit es presentarà 24 hores abans del plenari i es discutirà en la Junta de Portaveus la seua conveniència. Este canvi pot suposar que mocions que es presenten en nom d’associacions com les de pensionistes puguen llegir la seua pròpia moció en compte de delegar en els partits polítics.

En paraules d’Anna Vanessa Mas «este canvi suposa obrir les sessions a la ciutadania sense haver d’esperar que acabe el plenari. És totalment legal i es fa a molts pobles, per la qual cosa no s’entén que encara tinguem un sistema tancat que no permet visualitzar la pluralitat d’un poble que no sempre ha d’estar representat per unes sigles o uns regidors electes. Per això esperem que s’aprove esta mesura que fa més partícip de la política a les veïnes i veïns de Crevillent».

A més a més, el canvi de redacció del reglament incorpora que en les preguntes que van fent-se en finalitzar el plenari siguen també gravades pels pròxims contractes que es facen de retransmissió de les sessions. És una queixa habitual que arrepleguem perquè el televident puga també veure les preguntes que fa el públic, ja que en opinió de L’Esquerra qualsevol veí que acudeix a parlar ha de tenir garantit el respecte de què el seu testimoni siga difós si així ho vol.

 

 

Crevillent, 21 gener 2019

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies