El dilluns 9 i el dijous 12 de setembre comencen les noves xerrades sobre beques del Ministeri per al curs 2019 – 2020 en el Centre Jove de Crevillent

Ana Vanesa Mas
Concejal del Ayuntamiento de Crevillent

Crevillent (09/09/2019).- La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Crevillent anuncia que el dilluns 9 a les 17:00 hores i el dijous 12 de setembre a les 11:00 hores tindran lloc les pròximes xerrades-taller sobre beques del Ministeri d’Educació i Formació Professional que s’impartirà en el Centre Jove ‘‘Juan Antonio Cebrián’’.

Estes xerrades estan destinades a aquells estudiants de la localitat que s’hagen matriculat en el pròxim curs acadèmic 2019 – 2020. Consistiran en unes sessions grupals que es realitzaran en la sala d’informàtica del Centre Jove. Una vegada allí, les persones interessades podran accedir a un ordinador i consultar les pàgines webs en les que es troben publicades les ajudes per a l’estudi i totes les convocatòries de beques del curs actual.

L’objectiu principal és mostrar als estudiants les ferramentes necessàries per a formalitzar la seua beca i oferir una ajuda presencial durant la tramitació de la mateixa. D’esta manera se’ls proporciona tota la informació relativa a les ajudes per a l’estudi i es dóna poder als joves de Crevillent perquè tinguen l’autonomia suficient per a gestionar el seu formulari telemàticament. No obstant això, si queden dubtes després de finalitzar les sessions grupals, es pot optar a una tutoria individual en l’oficina d’informació juvenil del Centre Jove on seran atesos per un professional que els ajudarà amb els tràmits.

La regidora de Joventut, Ana Vanesa Mas, ressalta la importància d’estes xerrades per als ciutadans de la localitat ja que reben assessorament directe d’un professional que els ajudarà en el seu procés telemàtic i aclarirà tots els dubtes dels assistents. A més, recorda que les beques del MECD són ajudes econòmiques que el govern posa a disposició de la població estudiantil i és un dret legítim que els correspon als joves. A més, també s’informarà de totes les beques municipals i autonòmiques a les que els joves de Crevillent tenen accés i poden sol·licitar.

Ana Vanesa Mas destaca la gran acceptació que va tindre la primera xerrada-taller sobre beques celebrada el passat 23 de juliol en el Centre Jove on es va completar l’aforament de la sala comptant amb un total de 24 assistents durant eixe mes estival. Per això, l’edil afig que, ‘‘a causa de l’alta demanda d’assessorament acadèmic que rep l’oficina d’informació juvenil de Crevillent durant esta època de l’any, s’ha decidit impartir dos xerrades més sobre beques durant el mes de setembre. D’esta manera es podrà donar a conèixer entre la població estudiantil les distintes ajudes que la joventut té per als estudis del pròxim curs acadèmic, ja siga a través del Ministeri d’Educació, de la Generalitat Valenciana o de la nostra pròpia localitat’’.

Totes estes oportunitats les ofereix l’administració pública i es tramiten telemàticament, per la qual cosa es requereix accés a Internet i tindre clau del MECD. Part de la joventut desconeix estos programes, és per això que es pretén donar la màxima difusió perquè puguen optar a ells en esta època de l’any que és quan es llança a la població.

La regidora de Joventut convida a tota la població estudiantil a participar en aquesta iniciativa d’interès general, a tots aquells que desitgen sol·licitar ajudes econòmiques per a l’estudi i enriquir-se dels programes que el MECD posa a la seua disposició. Tan sols han de passar-se pel Centre Jove i apuntar-se en un llistat que hi ha la consergeria per a sol·licitar plaça.

El lunes 9 y el jueves 12 de septiembre comienzan las nuevas charlas sobre becas del Ministerio para el curso 2019 – 2020 en el Centre Jove de Crevillent

Crevillent (09/09/2019).- La Concejalía de Juventud del Ayuntamiento de Crevillent anuncia que el lunes 9 a las 17:00 horas y el jueves 12 de septiembre a las 11:00 horas tendrán lugar las próximas charlas-taller sobre becas del Ministerio de Educación y Formación Profesional que se impartirá en el Centre Jove ‘Juan Antonio Cebrián’.

Estas charlas están destinadas a aquellos estudiantes de la localidad que se hayan matriculado en el próximo curso académico 2019 – 2020. Consistirán en unas sesiones grupales que se realizarán en la sala de informática del Centre Jove. Una vez allí, las personas interesadas podrán acceder a un ordenador y consultar las páginas webs en las que se encuentran publicadas las ayudas para el estudio y todas las convocatorias de becas del curso actual.

El objetivo principal es mostrar a los estudiantes las herramientas necesarias para formalizar su beca y ofrecer una ayuda presencial durante la tramitación de la misma. De este modo se les proporciona toda la información relativa a las ayudas para el estudio y se empodera a los jóvenes de Crevillent para que tengan la autonomía suficiente para gestionar su formulario telemáticamente. No obstante, si quedan dudas tras finalizar las sesiones grupales, se puede optar a una tutoría individual en la oficina de información juvenil del Centre Jove donde serán atendidos por un profesional que les ayudará con los trámites.

La concejal de Juventud, Ana Vanesa Mas, resalta la importancia de estas charlas para los ciudadanos de la localidad ya que reciben asesoramiento directo de un profesional que les ayudará en su proceso telemático y aclarará todas las dudas de los asistentes. Además, recuerda que las becas del MECD son ayudas económicas que el gobierno pone a disposición de la población estudiantil y es un derecho legítimo que les corresponde a los jóvenes. Además, también se informará de todas las becas municipales y autonómicas a las que los jóvenes de Crevillent tienen acceso y pueden solicitar.

Ana Vanesa Mas destaca la gran aceptación que tuvo la primera charla-taller sobre becas celebrada el pasado 23 de julio en el Centre Jove donde se completó el aforo de la sala contando con un total de 24 asistentes durante ese mes estival. Por ello, la edil añade que, ‘‘debido a la alta demanda de asesoramiento académico que recibe la oficina de información juvenil de Crevillent durante esta época del año, se ha decido impartir dos charlas más sobre becas durante el mes de septiembre. De esta forma se podrá dar a conocer entre la población estudiantil las distintas ayudas que la juventud tiene para los estudios del próximo curso académico, ya sea a través del Ministerio de Educación, de la Generalitat Valenciana o de nuestra propia localidad’’.

Todas estas oportunidades las ofrece la administración pública y se tramitan telemáticamente, por lo que se requiere acceso a internet y tener clave del MECD. Parte de la juventud desconoce estos programas, es por ello que se pretende dar la máxima difusión para que puedan optar a ellos en esta época del año que es cuando se lanza a la población.

La concejal de Juventud invita a toda la población estudiantil a participar en esta iniciativa de interés general, a todos aquellos que deseen solicitar ayudas económicas para el estudio y enriquecerse de los programas que el MECD pone a su disposición. Tan sólo tienen que pasarse por el Centre Jove y apuntarse en un listado que hay la conserjería para solicitar plaza.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies