Comunicat d’Esquerra Unida de Crevillent en relació amb la sentència que condemna l’ arqueòleg municipal de Crevillent pel tracte degradant a una treballadora

Davant la sentència ferma del jutjat de Lo Penal núm. 3 d’Elx, en la qual condemna a l’arqueòleg municipal. Esquerra Unida de Crevillent vol manifestar el següent:

En primer lloc, donem tot el suport a la funcionària afectada, així com a tots i totes les funcionàries que hagen estat maltractades durant els anys que l’arqueòleg municipal ha ocupat el seu lloc de treball, i des del qual ha ostentat un abús de poder

En segon, exigim responsabilitats a la corporació municipal, coneixedora d’aquests actes que s’han produït durant dècades. Tal i com estableix el protocol front a l’assetjament, la seguretat, el respecte i la dignitat dels i de les treballadores de l’Ajuntament s’ha de prioritzar, i que qualsevol abús de poder i maltractament físic i moral ha de tenir conseqüències.

En tercer lloc, recordem que els fets d’assetjament laboral «mobbing» per part de l’actual arqueòleg municipal, s’han estat produint des dels anys 90, tal com recull un expedient disciplinari, el qual també l’acusa d’incompliment de les obligacions que suposen el seu càrrec. A partir d’aleshores, l’arqueòleg ha anat sumant sancions i condemnes en les dos últimes dècades.

En conseqüència, des d’Esquerra Unida de Crevillent demanem que, davant esta definitiva sentència en ferm, l’actual funcionari quede deshabilitat de les seues funcions com arqueòleg municipal, de director del Museu Arqueològic i de director del Museu Mariano Benlliure.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies