Cooperació amb la Societat Il·licitana d’Ornitologia per la conservació dels mosseguellos

La Colla Ecologista-Cultural el Campanà de Crevillent ha arribat a un acord amb la Societat Il·licitana d’Ornitologia (SIO) per establir caixes niu de mosseguellos a la Serra de Crevillent. Aquesta actuació va emmarcada dins d’un dels objectius de la Colla el Campanà de fer un seguiment i protecció de la fauna i la flora de la nostra serra.

No és la primera vegada que s’instal·len caixes niu d’ocells o mosseguellos a les immediacions del municipi. La novetat recau en que aquesta vegada ens traslladem a les zones més allunyades de la població per tal d’estudiar i fer un seguiment de les espècies de mosseguellos que habiten en la serra, ja que les dades que tenim d’aquesta espècie solen vindre de les zones de camp o urbanes, el que fa que tinguem molt poca informació de l’habitat d’aquesta espècie a la muntanya.

Volem incidir en la importància que hi tenen per al nostre ecosistema. Aquests voladors són fonamentals per a un bon desenvolupament de l’entorn ambiental com a pol·linitzadors, escampadors de llavors, o controladors de plagues. En definitiva, mantenen en equilibri la biodiversitat dels ecosistemes que habiten.

A nivell mundial, es tenen registrades més de 1.300 espècies de mosseguellos, representant el 20% dels mamífers del planeta. També volem denunciar que la destrucció del seu hàbitat, els pesticides i productes químics junt a una nova malaltia anomenada “síndrome del nas blanc” ha matat a més d’un milió d’aquestos mamífers en menys de quatre anys. Pensem que són clau per a la nostra convivència, sobretot ara que ve l’estiu ja que són un bon eliminador de mosquits.

També volem ressaltar que tenim molts ocells reguladors de mosquits com el teuladí, la marellenga carbonera, la mallerenga emplomada, etc. En aquest sentit, SIO també ha implantat moltes caixes niu a la serra de Crevillent i és una activitat que la Colla el Campanà incorporarà en aquesta campanya de seguiment de la fauna autòctona. A l’últim seguiment de la societat d’ornitologia, s’ha pogut observar que de 21 caixes niu, 13 han estat ocupades (un 62%) i el mes vinent aquesta xifra augmentarà, ja que maig és el mes més fort de cria. Per a poder continuar amb l’observació i seguiment de la fauna a la Serra de Crevillent, la Colla el Campanà realitzarà junt amb la SIO diverses activitats d’anellament científic pròximament.

Per últim, volem agrair tot l’esforç emprat també per les associacions conservacionistes Amics de la Natura i Pels Pèls per les seues activitats de promoció d’hàbitats per a la fauna, seguiments, rescats i campanyes per la protecció del nostre entorn.

Colla Ecologista-Cultural “El Campanà

14 d’abril del 2021

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies