La Conselleria de Educación da luz verde a las obras del Plan Edificant en tres colegios de Crevillent 

La Conselleria d’Educació autoritza les obres del Pla Edificant en tres col·legis de Crevillent 

 

  • La inversió de la Conselleria d’Educació ascendeix a 3,8 milions d’euros, destinant 2,7 milions a reformar l’aulari d’Infantil, construir un gimnàs i un menjador al CEIP Párroco Francisco Mas, així com a millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica

 

  • Al CEIP Francesc Candela es construirà dues aules i una sala d’usos múltiples i es millorarà l’accessibilitat amb la col·locació d’una cadira elevadora, escales d’evacuació i eliminant les barreres. A la FPA El Puntal es realitzarà una remodelació integral. Totes dues per un total d’1,1 milions

 

L’Ajuntament de Crevillent, dins del Pla Edificant, ha rebut la proposta de resolució del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà de delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives per a l’actuació als centres educatius: CEIP Párroco Francisco Mas, CEIP Francesc Candela i FPA El Puntal. 

Amb aquesta resolució s’inicia el procés per a dur a terme les obres que es plantejaren dins del Pla Edificant i que seran dictaminades a la pròxima Comissió de Cultura i Educació per a posteriorment aprovar la delegació de competències en un ple extraordinari amb l’objectiu que siga l’Ajuntament el que inicie tot el procés de licitació de la redacció dels projectes i la licitació posterior dels projectes per a la realització final de les obres. 

Els centres als quals es faran les obres són: 

 

  • El CEIP Párroco Francisco Mas, amb una actuació de remodelació que afectarà les aules d’Educació Infantil, al menjador, al gimnàs i millorar la calefacció, l’accessibilitat i l’eficiència energètica del centre, amb un pressupost que ascendeix a 2,726.346 €.
  • El CEIP Francisco Candela, amb la construcció de dues aules i una sala d’usos múltiples i una actuació per a l’eliminació de barreres, la col·locació d’una cadira elevadora i dues escales d’evacuació. Tot això amb un pressupost de 732.318 €.
  • La FPA El Puntal (Centre Públic de Formació de Persones Adultes), amb una remodelació integral i la millora de l’accessibilitat.  El pressupost en aquest centre és de 341.908 €.

 

Per al regidor d’Educació, Jesús Ruiz, aquesta és una notícia molt positiva per a l’educació a la localitat, ja que gràcies a aquestes investigacions, a les quals s’ha de sumar la ja aprovada per al CEIP Doctor Mas Magro, els centres educatius milloraran sustancialment les seues instal·lacions. “Aquesta és una inversió inicial històrica a Crevillent, ja que el total supera els 3,9 milions d’euros, i suspendrà sense dubte grans reformes i millores als nostres col·legis”, afig l’edil.

Queden pendents els centres educatius que estan contemplats per a una segona fase del Pla Edificant i que afectarà els centres CEIP Julio Quesada- Pilar Ruiz, CEIP Nuestra Señora de la Esperanza, CEIP Primo de Rivera i l’IES Macià Abela. Jesús Ruiz ha assenyalat que continuarà fent un seguiment de la tramitació per a aquests centres perquè es puga iniciar com més aviat millor el procés de delegació de competències per part de Conselleria. 

 

La Conselleria de Educación da luz verde a las obras del Plan Edificant en tres colegios de Crevillent 

 

  • La inversión de la Conselleria de Educación asciende a 3,8 millones de euros, destinando 2,7 millones a reformar el aulario de Infantil, construir un gimnasio y un comedor en el CEIP Párroco Francisco Mas, así como a mejorar su accesibilidad y la eficiencia energética

 

  • En el CEIP Francisco Candela se construirán dos aulas y una sala de usos múltiples y se mejorará la accesibilidad con la colocación de una silla elevadora, escaleras de evacuación y eliminando las barreras. En la FPA El Puntal se realizará una remodelación integral. Ambas actuaciones por un total de 1,1 millones

 

El Ayuntamiento de Crevillent, dentro del Plan Edificant, ha recibido la propuesta de resolución del conseller de Educación, Cultura y Deporte, Vicent Marzà, de delegación de competencias en materia de infraestructuras educativas para la actuación en los centros educativos: CEIP Párroco Francisco Mas, CEIP Francisco Candela y FPA El Puntal.

Con esta resolución se inicia el proceso para llevar a cabo las obras que se plantearon dentro del Plan Edificant y que serán dictaminadas en la próxima Comisión de Cultura y Educación para posteriormente aprobar la delegación de competencias en un pleno extraordinario con el objetivo de que sea el Ayuntamiento el que inicie todo el proceso de licitación de la redacción de los proyectos y la licitación posterior de los proyectos para la realización final de las obras. 

 Los centros que  en los que se van a realizar las obras son:

 

  • El CEIP Párroco Francisco Mas, con una actuación de remodelación que afectará a las aulas de Educación Infantil, al comedor, al gimnasio y mejorará la calefacción, la accesibilidad y la eficiencia energética del centro, con un presupuesto que asciende a 2,726.346 €.
  • El CEIP Francisco Candela, con la construcción de dos aulas y una sala de usos múltiples y una actuación para la eliminación de barreras, la colocación de una silla elevadora y de escaleras de evacuación. Todo ello con un presupuesto de 732.318 €.
  • La FPA El Puntal (Centro Público de Formación de Personas Adultas), con una remodelación integral y la mejora de su accesibilidad. El presupuesto en este centro es de 341.908 €.

Para el concejal de Educación, Jesús Ruiz, esta es una noticia muy positiva para la educación en la localidad, ya que gracias a estas inversiones, a la que hay que sumar la ya aprobada para el CEIP Doctor Mas Magro, los centros educativos van a mejorar sustancialmente sus instalaciones. “Esta es una inversión inicial histórica en Crevillent, ya que el total supera los 3,9 millones de euros, y supondrá sin duda grandes reformas y mejoras en nuestros colegios”, añade el edil.

Quedan pendientes los centros educativos que están contemplados para una segunda fase del Plan Edificant y que afectarán a los centros CEIP Julio Quesada-Pilar Ruiz, CEIP Nuestra Señora de la Esperanza, CEIP Primo de Rivera e IES Maciá Abela. Jesús Ruiz ha señalado que se va a continuar haciendo un seguimiento de la tramitación para estos centros para que se pueda iniciar cuanto antes el proceso de delegación de competencias por parte de Conselleria.

 

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies