Crevillent organitza un Certamen Internacional d’Escultura per a dedicar un monument a Mariano Benlliure

L’Ajuntament de Crevillent, la “ Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa” i la Diputació d’Alacant han presentat el nou certamen “Benlliure, Memòria i Temps” amb l’objectiu de dotar a la localitat d’un recordatori memorable que homenatge la figura de l’escultor valencià

 

Crevillent (16/11/2021).- Coincidint amb el 75é aniversari de la commemoració de l’Any Benlliure 2022, l’Ajuntament de Crevillent i la Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa, amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant, han organitzat el Certamen Internacional d’Escultura Mariano Benlliure “Benlliure, Memòria i Temps” amb l’objectiu de dotar al municipi d’un recordatori memorable que homenatge la figura de l’escultor valencià.

Segons ha explicat el president de la Federació, José Antonio Maciá, aquest nou certamen es desenvoluparà al llarg d’aquest pròxim any i d’ell resultarà una escultura que els organitzadors situaran davant de la façana del Museu Municipal Mariano Benlliure de Crevillent (al Carrer Sant Gaietà, 13), estimant la inauguració de l’escultura per a desembre de 2022. El període de presentació de les obres estarà obert des del 22 d’abril fins al 6 de maig de 2022.

L’alcalde José Manuel Penalva, per part seua, ha mostrat el suport de l’Ajuntament a aquesta iniciativa, agraint la implicació de la Federació i de la Diputació Provincial, i ha animat als artistes a participar en aquest concurs que servirà per a recordar i homenatjar a Mariano Benlliure i la seua obra amb la creació d’una escultura, posant de manifest al seu torn la gran vinculació de Benlliure amb la localitat i amb la Setmana Santa de Crevillent.

Miguel Ángel Sánchez, en representació de la Diputació d’Alacant, ha destacat la importància de la coordinació i col·laboració de totes les administracions en benefici del municipi i ha comentat que la Diputació donarà suport a la celebració de l’Any Benlliure, i a aquesta iniciativa en qüestió, amb l’adquisició de l’escultura a Mariano Benlliure i una actuació a través del ADDA.

L’escultura guanyadora, triada pel jurat del certamen, serà guardonada amb el “Premi Benlliure, Memòria i Temps”, dotat de 5.000 €, un diploma i la realització de l’escultura de manera monumental. Mentre que els premis “Finalista” i “Esment d’Honor”, comptaran amb el lliurament d’un diploma.

 

Crevillent organiza un Certamen Internacional de Escultura para dedicar un monumento a Mariano Benlliure

 

  • El Ayuntamiento de Crevillent, la Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa y la Diputación de Alicante han presentado el nuevo certamen “Benlliure, Memoria y Tiempo” con el objetivo de dotar a la localidad de un recordatorio memorable que homenajee la figura del escultor valenciano

Crevillent (16/11/2021).- Coincidiendo con el 75º aniversario de la conmemoración del Año Benlliure 2022, el Ayuntamiento de Crevillent y la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa, con la colaboración de la Diputación de Alicante, han organizado el Certamen Internacional de Escultura Mariano Benlliure “Benlliure, Memoria y Tiempo” con el objetivo de dotar al municipio de un recordatorio memorable que homenajee la figura del escultor valenciano.

Según ha explicado el presidente de la Federación, José Antonio Maciá, este nuevo certamen se desarrollará a lo largo de este próximo año y de él resultará una escultura que los organizadores ubicarán delante de la fachada del Museo Municipal Mariano Benlliure de Crevillent (en la Calle San Cayetano, 13),  estimando la inauguración de la escultura para diciembre de 2022. El periodo de presentación de las obras estará abierto desde el 22 de abril hasta el 6 de mayo de 2022.

El alcalde José Manuel Penalva, por su parte, ha mostrado el apoyo del Ayuntamiento a esta iniciativa, agradeciendo la implicación de la Federación y de la Diputación Provincial, y ha animado a los artistas a participar en este concurso que servirá para recordar y homenajear a Mariano Benlliure y su obra con la creación de una escultura, poniendo de manifiesto a su vez la gran vinculación de Benlliure con la localidad y con la Semana Santa de Crevillent.

Miguel Ángel Sánchez, en representación de la Diputación de Alicante, ha destacado la importancia de la coordinación y colaboración de todas las administraciones en beneficio del municipio y ha comentado que la Diputación apoyará la celebración del Año Benlliure, y a esta iniciativa en cuestión, con la adquisición de la escultura a Mariano Benlliure y una actuación a través del ADDA.

La escultura ganadora, elegida por el jurado del certamen, será galardonada con el “Premio Benlliure, Memoria y Tiempo”, dotado de 5.000 €, un diploma y la realización de la escultura de forma monumental. Mientras que los premios “Finalista” y “Mención de Honor”, contarán con la entrega de un diploma.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies