La Regidoria de Medi Ambient aconsegueix una subvenció de la Diputació d’Alacant per a la redacció de projectes de millora de les muntanyes

L’Ajuntament de Crevillent es beneficia una vegada més d’una subvenció per a la redacció de projectes d’obra de millora de masses forestals, en aquesta ocasió la zona serà entre les partides de la Serra del Catí i Els Evangelistes, al voltant de la Casa Tio Mariano

Crevillent (09/09/2022).- Un altre any més, gràcies a la col·laboració de l’agent  mediambiental de la zona, es va realitzar un informe per a sol·licitar a l’Excma. Diputació d’Alacant la subvenció per a la redacció d’un projecte valorat en 2.500€. La redacció d’aquest projecte, preveu la continuació dels treballs que es van realitzar durant els mesos de març-abril en eixa mateixa zona. L’àrea serà la del camí a la Vella, però aquesta vegada en el marge més pròxim al límit municipal Crevillent-Fondó de les Neus, entre les partides de Sierra Catí i Els Evangelistes, al voltant de la Casa del Tio Mariano.

Es tracta d’una zona on predomina la pineda, i en menor mesura rodals d’alzines, en el qual no s’han realitzat mai tractaments silvícoles. S’acumulen peus trencats i secs causats per temporals de vent i neu que es van patir el 2017. A més, els camins d’aquesta zona enllacen amb diverses senderes homologades de xicotet recorregut (PR-CV-108, PR-CV109, PR-CV278, PR-CV-279) i la pujada al cim de La Vella, per la qual cosa existeix una gran afluència de persones. Per tot això, des de la Regidoria de Medi Ambient, es considera molt necessari reduir el risc d’incendis forestals mitjançant aquesta mena de projectes per a evitar tragèdies com les patides aquest estiu en altres localitats.

La subvenció per a la redacció de projectes d’obres de millora de masses forestals (muntanyes) municipals, anualitat 2022, està a càrrec de l’Excma. Diputació provincial d’Alacant i apareix publicada en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant núm. 159 a data 23/08/2022. En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, ha volgut destacar que des de la seua àrea es continuarà treballant per a aconseguir més subvencions d’aquest tipus que permeten apostar per una millor conservació de la serra de Crevillent amb actuacions que permeten preservar-la davant situacions adverses com possibles incendis”.

 

La Concejalía de Medio Ambiente consigue una subvención de la Diputación de Alicante para la redacción de proyectos de mejora de los montes

 

  • El Ayuntamiento de Crevillent se beneficia una vez más de una subvención para la redacción de proyectos de obra de mejora de masas forestales, en esta ocasión la zona será entre las partidas de la Sierra del Catí y Los Evangelistas, alrededor de la Casa del Tío Mariano

Crevillent (09/09/2022).- Otro año más, gracias a la colaboración del agente medioambiental de la zona, se realizó un informe para solicitar a la Excma. Diputación de Alicante la subvención para la redacción de un proyecto valorado en 2.500€. La redacción de este proyecto, contemplará la continuación de los trabajos que se realizaron durante los meses de marzo-abril en esa misma zona. El área será la del camino a la Vella, pero esta vez en el margen más próximo al límite municipal Crevillent-Hondón de las Nieves, entre las partidas de Sierra Catí y Los Evangelistas, alrededor de la Casa del Tío Mariano.

Se trata de una zona donde predomina el pinar, y en menor medida rodales de encinas, en el que no se han realizado nunca tratamientos silvícolas. Se acumulan pies rotos y secos causados por temporales de viento y nieve que se sufrieron en 2017. Además, los caminos de esta zona enlazan con diversos senderos homologados de pequeño recorrido (PR-CV-108, PR-CV109, PR-CV278, PR-CV-279) y la subida a la cima de La Vella, existiendo una gran afluencia de personas. Por todo ello, desde la Concejalía de Medio Ambiente, se considera muy necesario reducir el riesgo de incendios forestales mediante este tipo de proyectos para evitar tragedias como las sufridas este verano en otras localidades.

La subvención para la redacción de proyectos de obras de mejora de masas forestales (montes) municipales, anualidad 2022, está a cargo de la Excma. Diputación provincial de Alicante y aparece publicada en el Boletín Oficial de la Provincia de Alicante nº159 a fecha 23/08/2022.  En este sentido, la concejala de Medio Ambiente, Estefanía Salinas Peral, ha querido destacar que desde su área se va a seguir trabajando para lograr más subvenciones de este tipo que permitan apostar por una mejor conservación de la sierra de Crevillent con actuaciones que permitan preservarla ante situaciones adversas como posibles incendios”.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies