El Parc Nou de Crevillent reobri les seues portes

Camins i entrades accessibles, la recuperació de l’aigua en els estanys a la qual s’afig la incorporació de dos guèisers, la renovació de l’enllumenat i el sistema de reg per degoteig, a més d’una notable ampliació de la zona infantil, amb jocs adaptats i inclusius, són algunes de les novetats que presenta el parc municipal en la seua reobertura

 

Crevillent (02/12/2022).- La vesprada d’aquest divendres, 2 de desembre, a les 17.00 h és el moment en el qual el Parc Nou obrirà les seues portes de nou a la ciutadania després de la finalització de les obres de remodelació dutes a terme per l’Ajuntament de Crevillent, i que han comptat també amb un finançament de la Diputació d’Alacant de 412.500 euros.

Segons ha indicat Penalva, la remodelació principal s’ha donat en els camins del parc amb l’objectiu d’ampliar-los, rebaixar els desnivells i adaptar-los per a fer-los accessibles i facilitar l’entrada i el trànsit a persones en cadira de rodes, amb caminadors i cotxets de bebé perquè tots els crevillentins i crevillentines puguen gaudir d’aquest espai verd i passejar amb comoditat: persones majors, amb mobilitat reduïda o diversitat funcional, entre altres.

Torna l’aigua als estanys i s’amplia la zona dedicada als jocs infantils

L’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, ha comunicat que entre les novetats més cridaneres que presenta el parc municipal està la recuperació dels estanys, que portaven molts anys sense funcionament, amb la incorporació de dos guèisers i una xicoteta cataracta que retornarà la circulació de l’aigua al parc, aportant-li un plus sonor i visual a aquest espai.

Així mateix, s’ha ampliat l’espai destinat als més xicotets i s’ha renovat totalment la zona de jocs infantils, que era deficitària amb elements molt antics. En el seu lloc, els jocs infantils passen a ser adaptats, inclusius i integradors, perquè tots els xiquets i xiquetes puguen jugar per igual.

Renovació del sistema d’il·luminació i reg

“Hi ha altres millores que no són tan visibles però són igualment importants com són la renovació de tota la instal·lació de l’enllumenat, que passen a ser llums led per a afavorir l’estalvi energètic, i del sistema de reg per degoteig. D’altra banda, s’ha acabat amb les zones sense eixida i fosques del parc, una cosa que al costat del reforç de les lluminàries millorarà la seguretat i permetrà controlar millor la zona, ja que és veritat que en algunes es tenia tendència a realitzar grafitis o botellons, per exemple. D’aquesta manera es podrà passejar amb més tranquil·litat, especialment les dones. De fet, he de dir que aquest projecte va ser candidat als Premis d’Urbanisme amb perspectiva de gènere per això mateix. A més, s’està plantejant també la instal·lació d’un sistema de videovigilància per a evitar el vandalisme”, comenta José Manuel Penalva.

Ampliació de la varietat en la vegetació

Quant a les zones verdes, s’augmentat la diversitat de la vegetació amb noves varietats d’arbres com el prunus roig, arbre de Judes o arbre de l’Amor, morera, om, alzina i el llorer i plantes com les magnolies i aromàtiques autòctones com a romer, sàlvia, lavanda i timó, entre altres.

“Els arbres s’han podat i hi ha alguns nous que hauran de créixer i és clar que serà a la primavera quan els arbres i la vegetació estiguen en la seua autèntica esplendor, amb totes les fulles i les flors pròpies en la primavera, però des de ja mateix els veïns i veïnes de Crevillent podran gaudir de t’espai verd al qual tanta falta li feia una reforma per a ser adaptat al segle XXI i complir amb les normatives en matèria d’accessibilitat”, assenyala l’alcalde.

Nous espais en el Parc Nou

S’han habilitat nous elements al parc com les canastres per a jugar al bàsquet en la pista de la zona baixa, aparells cardiosaludables, un racó dedicat a l’intercanvi de llibres i a la lectura i una taula de ping pong, entre altres. A més s’ha instal·lat cartelleria nova adaptada a persones amb TEA i amb diversitat funcional.

Futures actuacions de millora dins del parc municipal

José Manuel Penalva ha explicat que “cal tindre en compte que hi ha una part del parc on encara no s’ha actuat, especialment en la zona superior de la cova”. En les pròximes setmanes, concretament abans que acabe el mes de desembre, començaran les obres d’estabilització de la cova del parc municipal, per a posteriorment desenvolupar el projecte museístic, que habilitarà la cova com un altre espai cultural més i la unirà a l’actual Casa-Museu del Parc Nou i al Museu Arqueològic.

En la cova s’exposarà una selecció de peces i utillatge de la històrica activitat tèxtil a Crevillent i en el corredor d’entrada uns panells amb informació sobre personatges crevillentins que han marcat la història del nostre poble, tot això dins d’un projecte de recuperació d’una mena d’habitatge típicament crevillentí.

Així mateix, de cara a un futur es planteja la remodelació de la pista multiusos, en la qual es preveu que un escenari presidisca la pista per a la celebració d’esdeveniments.

 

El Parc Nou de Crevillent reabre sus puertas

 

  • Caminos y entradas accesibles, la recuperación del agua en los estanques a la que se añade la incorporación de dos géiseres, la renovación del alumbrado y el sistema de riego por goteo, además de una notable ampliación de la zona infantil, con juegos adaptados e inclusivos, son algunas de las novedades que presenta el parque municipal en su reapertura

Crevillent (02/12/2022).- La tarde de este viernes, 2 de diciembre, a las 17:00 h es el momento en el que el Parc Nou abrirá sus puertas de nuevo a la ciudadanía tras la finalización de las obras de remodelación llevadas a cabo por el Ayuntamiento de Crevillent, y que han contado también con una financiación de la Diputación de Alicante de 412.500 euros.

Según ha indicado Penalva, la remodelación principal se ha dado en los caminos del parque con el objetivo de ampliarlos, rebajar los desniveles y adaptarlos para hacerlos accesibles y facilitar la entrada y el tránsito a personas en silla de ruedas, con andadores y cochecitos de bebé para que todos los crevillentinos y crevillentinas puedan disfrutar de este espacio verde y pasear con comodidad: personas mayores, con movilidad reducida o diversidad funcional, entre otras.

Vuelve el agua a los estanques y se amplía la zona dedicada a los juegos infantiles

El alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, ha comunicado que entre las novedades más llamativas que presenta el parque municipal está la recuperación de  los estanques, que llevaban muchos años sin funcionamiento, con la incorporación de dos géiseres y una pequeña catarata que devolverá la circulación del agua al parque, aportándole un plus sonoro y visual a este espacio.

Asimismo, se ha ampliado el espacio destinado a los más pequeños y se ha renovado totalmente la zona de juegos infantiles, que era deficitaria con elementos muy antiguos. En su lugar, los juegos infantiles pasan a ser adaptados, inclusivos e integradores, para que todos los niños y niñas puedan jugar por igual.

Renovación del sistema de iluminación y riego

“Hay otras mejoras que no son tan visibles pero son igualmente importantes como son la renovación de toda la instalación del alumbrado, que pasan a ser luces led para favorecer el ahorro energético, y del sistema de riego por goteo. Por otro lado, se ha acabado con las zonas sin salida y oscuras del parque, algo que junto al refuerzo de las luminarias mejorará la seguridad y permitirá controlar mejor la zona, ya que es verdad que en algunas se tenía tendencia a realizar grafitis o botellones, por ejemplo. De esta forma se podrá pasear con más tranquilidad, especialmente las mujeres. De hecho, he de decir que este proyecto fue candidato a los Premios de Urbanismo con perspectiva de género por esto mismo. Además, se está planteando también la instalación de un sistema de videovigilancia para evitar el vandalismo”, comenta José Manuel Penalva.

Ampliación de la variedad en la vegetación

En cuanto a las zonas verdes, se aumentado la diversidad de la vegetación con nuevas variedades de árboles como el prunus rojo, árbol de Judas o árbol del Amor, morera, olmo, encina y el laurel y plantas como las magnolias y aromáticas autóctonas como romero, salvia, lavanda y tomillo, entre otras.

“Los árboles se han podado y hay algunos nuevos que tendrán que crecer y está claro que será en primavera cuando los árboles y la vegetación estén en su auténtico esplendor, con todas las hojas y las flores propias en la primavera, pero desde ya mismo los vecinos y vecinas de Crevillent van a poder disfrutar de te espacio verde al que tanta falta le hacía una reforma para ser adaptado al siglo XXI y cumplir con las normativas en materia de accesibilidad”, señala el alcalde.

Nuevos espacios en el Parc Nou

Se han habilitado nuevos elementos en el parque como las canastas para jugar al baloncesto en la pista de la zona baja, aparatos cardiosaludables, un rincón dedicado al intercambio de libros y a la lectura y una mesa de ping pong, entre otros. Además se ha instalado cartelería nueva adaptada a personas con TEA y con diversidad funcional.

Futuras actuaciones de mejora dentro del parque municipal

José Manuel Penalva ha explicado que “hay que tener en cuenta que hay una parte del parque en la que todavía no se ha actuado, especialmente en la zona superior de la cueva”. En las próximas semanas, concretamente antes de que acabe el mes de diciembre, comenzarán las obras de estabilización de la cueva del parque municipal, para posteriormente desarrollar el proyecto museístico, que habilitará la cueva como otro espacio cultural más y la unirá a la actual Casa-Museo del Parc Nou y al Museo Arqueológico.

En la cueva se va a exponer una selección de piezas y utillaje de la histórica actividad textil en Crevillent y en el pasillo de entrada unos paneles con información sobre personajes crevillentinos que han marcado la historia de nuestro pueblo, todo esto dentro de un proyecto de recuperación de un tipo de vivienda típicamente crevillentina.

Asimismo, de cara a un futuro se plantea la remodelación de la pista multiusos, en la que se prevé que un escenario presida la pista para la celebración de eventos.

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies