La ciutadania s’ha apassionat per la història d’Howard Carter i Lord Carnarvon quan es compleix el centenari del seu descobriment de la tomba del faraó egipci Tutankamón, i l’ha demostrat acudint en massa a aquesta mostra que romandrà en la localitat fins al 20 de març
Crevillent (03/03/2023).- Transcorregut poc més d’un mes des de la inauguració de la mostra sobre Egipte, les xifres parlen per si soles: més de 5.500 persones han passat ja per l’exposició temporal organitzada per la Casa de Cultura. Són dades que no tenen precedents a Crevillent, més enllà de la mostra organitzada entre 2019 i 2020 entorn del paleontòleg Jiménez de Cisneros i per la qual van passar una mica més de 6.000 visitants.
La present exposició, que es mantindrà fins al 20 de març en les citades instal·lacions municipals, depassarà previsiblement les xifres de l’exposició dedicada a Jiménez de Cisneros. En data de hui els grups estan quasi tancats i cada vegada resulta més complicat poder tindre buit per a una de les nombroses visites guiades que s’organitzen al cap de la setmana. A més, i especialment orientats a visites de centres docents, s’han organitzat una sèrie de tallers didàctics que suposen un atractiu addicional per al públic escolar.
El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha volgut manifestar en aquesta fita cultural per a Crevillent el següent “és un orgull immens veure com la ciutadania s’ha bolcat amb aquesta exposició, moments com aquest so un impuls perquè des del Govern del Canvi continuem treballant amb la mateixa il·lusió i obstinació que quan entrem fa quasi quatre anys. Crevillent ha demostrat, com ja ho va fer en l’exposició dedicada a Jiménez de Cisneros, que té una gran inquietud cultural, i tal com hem aprés dels egipcis, és l’element clau per a fer gran a un poble”.
Per la gran demanda que estan tenint les visites guiades s’han organitzat nous grups, als quals podran incorporar-se les persones interessades que ho sol·liciten a través del correu cultura@crevillent.es. Les visites guiades són: els dijous a les 19.30 hores; els divendres i dissabtes a les 17.45, 19 i 20.30 hores i els dissabtes a les 11 i a les 12 hores. Mentre s’estan realitzant les visites guiades, l’exposició roman tancada.
Més enllà de la “egiptomanía” que ja va començar a fer-se palesa en el segle XIX i que es va consolidar després d’un de les seues fites més destacades, el descobriment de la tomba de Tutankamon al novembre de 1922, la veritat és que en els últims mesos nombroses institucions acadèmiques de prestigi han aprofitat l’efemèride per a posar en relleu la importància del descobriment i acostar de nou la civilització egípcia al públic general.
L’aposta de l’àrea de cultura ha tingut un excepcional acolliment a Crevillent, a tenor de les xifres aconseguides. Ha sigut un encert ja que, d’un costat permet donar a conéixer al públic no especialitzat no sols la història d’un dels faraons més cèlebres sinó també la civilització egípcia a grans trets. D’un altre, aquest contingut encaixa perfectament amb part del currículum oficial de primària i secundària, per la qual cosa nombrosos centres escolars, tant de la localitat com d’altres poblacions, estan aprofitant per a passar per les instal·lacions municipals amb el seu alumnat. A més gràcies al MARQ d’Alacant, una de les seccions de la mostra ens permet conéixer el Tesorillo de Peña Negra en el qual es troben objectes egipcis que van arribar a les nostres terres a través dels fenicis. Una curiositat que enriqueix l’exposició.
Finalment, la directora de la Casa de Cultura i responsable de la present mostra, Ana Satorre, es mostra especialment satisfeta pels resultats i per la resposta del públic que està sent excepcional.
La Casa de Cultura de Crevillent vuelve a batir el récord de visitantes con la exposición temporal “Tesoros de Tutankamón”
- La ciudadanía se ha apasionado por la historia de Howard Carter y Lord Carnarvon cuando se cumple el centenario de su descubrimiento de la tumba del faraón egipcio Tutankamón, y lo ha demostrado acudiendo en masa a esta muestra que permanecerá en la localidad hasta el 20 de marzo
Crevillent (03/03/2023).- Transcurrido poco más de un mes desde la inauguración de la muestra sobre Egipto, las cifras hablan por sí solas: más de 5.500 personas han pasado ya por la exposición temporal organizada por la Casa de Cultura. Son datos que no tienen precedentes en Crevillent, más allá de la muestra organizada entre 2019 y 2020 en torno al paleontólogo Jiménez de Cisneros y por la que pasaron algo más de 6.000 visitantes.
La presente exposición, que se mantendrá hasta el 20 de marzo en las citadas instalaciones municipales, rebasará previsiblemente las cifras de la exposición dedicada a Jiménez de Cisneros. A fecha de hoy los grupos están casi cerrados y cada vez resulta más complicado poder tener hueco para una de las numerosas visitas guiadas que se organizan al cabo de la semana. Además, y especialmente orientados a visitas de centros docentes, se han organizado una serie de talleres didácticos que suponen un atractivo adicional para el público escolar.
El concejal de Cultura, Jesús Ruiz, ha querido manifestar en este hito cultural para Crevillent lo siguiente “es un orgullo inmenso ver como la ciudadanía se ha volcado con esta exposición, momentos como este son un impulso para que desde el Govern del Canvi sigamos trabajando con la misma ilusión y empeño que cuando entramos hace casi cuatro años. Crevillent ha demostrado, como ya lo hizo en la exposición dedicada a Jiménez de Cisneros, que tiene una gran inquietud cultural, y tal y como hemos aprendido de los egipcios, es el elemento clave para hacer grande a un pueblo”.
Por la gran demanda que están teniendo las visitas guiadas se han organizado nuevos grupos, a los que podrán incorporarse las personas interesadas que lo soliciten a través del correo cultura@crevillent.es. Las visitas guiadas son: los jueves a las 19:30 horas; los viernes y sábados a las 17:45, 19 y 20:30 horas y los sábados a las 11 y a las 12 horas. Mientras se están realizando las visitas guiadas, la exposición permanece cerrada.
Más allá de la “egiptomanía” que ya comenzó a hacerse patente en el siglo XIX y que se consolidó tras uno de sus hitos más destacados, el descubrimiento de la tumba de Tutankamon en noviembre de 1922, lo cierto es que en los últimos meses numerosas instituciones académicas de prestigio han aprovechado la efeméride para poner de relieve la importancia del descubrimiento y acercar de nuevo la civilización egipcia al público general.
La apuesta del área de cultura ha tenido una excepcional acogida en Crevillent, a tenor de las cifras alcanzadas. Ha sido un acierto ya que, de un lado permite dar a conocer al público no especializado no sólo la historia de uno de los faraones más célebres sino también la civilización egipcia a grandes rasgos. De otro, este contenido encaja perfectamente con parte del currículo oficial de primaria y secundaria, por lo que numerosos centros escolares, tanto de la localidad como de otras poblaciones, están aprovechando para pasar por las instalaciones municipales con su alumnado. Además gracias al MARQ de Alicante, una de las secciones de la muestra nos permite conocer el Tesorillo de Peña Negra en el que se encuentran objetos egipcios que llegaron a nuestras tierras a través de los fenicios. Una curiosidad que enriquece la exposición.
Por último, la directora de la Casa de Cultura y responsable de la presente muestra, Ana Satorre, se muestra especialmente satisfecha por los resultados y por la respuesta del público que está siendo excepcional.